dissabte, 19 de setembre del 2009

Joan Vergés i Sastre "Peixet"

Va néixer a Malgrat de Mar el 16 de desembre del 1919 i ens va deixar el dia 1 de novembre de 1991 a Santa Cristina d’Aro.
La seva vocació musical li venia de ben petit i amb tant sols 14 anys ja va escriure la seva primera sardana, Antonieta, dedicada a l’Antònia Rabassa. Després, entre altres, Malgratenca, Amor Jove, Aplec a la font, Llibertat a Catalunya, Cançó del fadrí, Hostal mas Pi, de Calella a Tarragona...
La seva mare tenia la Fonda de la Peixeta, al carrer de Passada 14 de la nostra població, que motivà el seu renom de “Peixet”. Estudià piano amb Josep Ma Tarridas i composició amb J. Vicens i Juli “Xaxu”, fet que el motivà a organitzar i dirigir un cor juvenil.
Més endavant va ser membre de diverses orquestres internacionals, sempre com a mestre de piano, en algunes va arribar a ser director, cosa que el va dur a actuar sovint a l’estranger. La musica, el seu piano i la seva categoria artística el va portar a conèixer molts països : Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia, amb el nom artístic de Mestre LARESSY.