divendres, 19 de setembre del 2008

SCR La Barretina Vermella

L’any 2008, la Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella està gaudint de 125 anys. Han estat anys més bons, anys més dolents, però tots, han estat anys al costat de Malgrat, del poble de Malgrat, i de la gent de Malgrat.
I ara estem d’enhorabona ja que estem de festa!!! Tot un any ple d’actes que duem a terme puntualment (cantada d’havaneres, festivals, concerts, balls, ...) degut a la celebració del 125è aniversari (1883-2008) de la nostra entitat, Societat cultural i recreativa la Barretina Vermella.
Com molt bé sabeu, dins de les nostres seccions hi trobem ubicat l’Agrupació Sardanista que enguany celebra el 34è Aplec de Malgrat.
Els barretinaires sempre hem fet front i lluitant perquè la sardana i la cultura catalana es mantingui viva en el nostre poble que tan ens estimem.
Per això recolzem, com sempre, l’aplec que celebra esmentada agrupació any rere any. Aquest aplec es durà a terme com els últims anys en el parc Francesc Macià on enguany podrem disfrutar i gaudir de tres estrenes que gràcies a aquest Agrupació i als mateixos compositors, han sigut dedicades a la nostra entitat. Les estrenes són les següent:
- Posa’t la barretina Jordi Feliu
- La tenora i la barretina Sigfrid Galbany
- A la barretina fem 125 anys Josep Farras
Un altre de les celebracions dins de l’aplec”el de tothom”, és el natalici del compositor i gran mestre Manel Saderra i Puigferrer (1908-2000), un home que estava vinculat al nostre poble concretament amb la família Puigferrer.
Esperem que tots els malgratencs i els que estimen la sardana d’arreu visitin i comparteixin el nostre aplec, on farem xerinola en bona companyia i envoltats de la nostra dansa que tan ens identifica.
Desitgem que l’esforç que fa l’Agrupació sardanista pel bon funcionament de l’aplec, estigui recompensat!!!
Aprofitem l’avinentesa per donar les gràcies als compositors i a l’Agrupació per dedicar part de la seva labor a la nostra societat que està de festa, així com també convidar-vos als actes propers.
Una salutació molt cordial de part de la junta de SCR La Barretina Vermella.

Joan Bigas i Avellaneda President de l’entitat